NPO3 / 3Doc / That Sugar Film
uitzending gemist
https://www.npo.nl/3doc/01-06-2017/KN_1690543
Nederlands ondertiteld. Je moet wel snel zijn, want
hij is maar t/m 7 juni te bekijken, daarna moet je naar youtube betaalversie.
De film duurt 1 1/2 uur, dus je moet er wel even voor gaan zitten.
==========================================
Waar gaat het over:
In bijna alles wat we aan kant en klare producten uit de supermarkt eten, zitten chemische suikerverbindingen verwerkt. Dat is veroorzaakt door een strijd tussen 2 wetenschappers in de jaren 50. Destijds werd beweerd dat vet slecht voor de mens was, maar laat je vetten weg dan is het voedsel niet lekker meer, dus kun je suikers toevoegen die volgens één van de wetenschappers minder slecht was. Daardoor wordt een natuurlijke behoefte van het brein weer verzadigd en, sterker nog, vraagt ons brein om steeds meer ervan (verslaving).
Vervolgens ontstonden de light producten en troep met meervoudig onverzadigde vetzuren etc.
De voedingsindustrie heeft de studies gefinancierd, ook onderwijs op universiteiten, een ongelooflijk slimme campagne gefund waarin mind-fuck niet geschuwd werd en zit er door slimme lobby bij overheden en universiteiten van kont tot strot in. Een miljarden industrie.!
In deze rapportage,
begeleid door artsen, gelardeerd met
harde bewijzen zoals bloedmonsters, fMRI scans etc. wordt aangetoond dat minder calorieën van suikerrijk voedsel, je gezondheid slechter maakt dan meer calorieën van gezonder- en zelfs van vet voedsel.
Suiker verbindingen zitten tegenwoordig in vrijwel AL ons voedsel (toegevoegd door de Unilevers e.a.) en veroorzaakt/versneld ziektes die er vroeger niet, of niet zoveel waren:
Kanker, met name Alvleesklierkanker, Alzheimer, Obesitas, psychische bi polaire stoornissen en veel andere psychische stoornissen, allerlei hart- en vaatziektes etc.etc.
Iemand die gezond leeft, niet rookt, veel beweegt, genoeg rust neemt, een goede BMI heeft, dus een goede fysieke- en mentale conditie, kan zich door het 2 maanden achtereen eten/drinken van deze producten (die overal in de supermarkten liggen, allemaal goedgekeurd zijn door de FDA & Overheids voedingcentra en voor veel mensen hun dagelijkse voeding betekenen) letterlijk fysiek en mentaal ziek eten (lever-vervetting, kilo's aankomen, te hoge BMI, minder stabiele psyche door vermoeidheid en hormoonschommelingen) ..... en DAT dan in een situatie, waarin hij MINDER calorieën eet en BLIJFT sporten.
Het is niet hard te bewijzen, maar het zou zelfs mogelijk kunnen dat de mens door deze, sinds de jaren '60 nieuwe manier van voeding, een korter lontje heeft gekregen (hormoonschommelingen) en sneller dan voorheen,voor KT winstbejag gaat (schommelingen in suiker/insulinespiegels). Het voedsel modificeert het brein, het brein reageert (in onbewuste processen) op alles wat er in z'n omgeving gebeurt.
Met name niet westerse allochtonen zijn heel gevoelig voor deze producten (voorbeeld aboriginals lijkt vergezocht, maar kijk om je heen 'suikerfeest' 'gezoete dadels' 'liters en liters aan (energy) frisdranken'. Daarnaast is ook de sociale onderlaag van de bevolking heel gevoelig voor deze producten omdat ze overal in de aanbieding liggen en er niet veel voor gedaan hoeft te worden om ze binnen te krijgen ....... denk aan oplopende zorgkosten. Ergo -> de voedingsmiddelen industrie jaagt de fermaceutische cq zorgindustrie aan.
Veel kijkplezier