Hooimijt Oktober 2011

Dutch language haystack
Post Reply
User avatar
Rasta
Gold Member
Posts: 1474
Joined: 07 Oct 2011, 15:16

Hooimijt Oktober 2011

Post by Rasta »

De eerste hooimijt.

Wat is een hooimijt? Naast een traditionele hooimijt (hieronder van Claude Monet)
Image

is het ook een moderne hang-out plaats. Daar waar we lekker kunnen praten, waar de wereld om ons heen steeds gekker wordt. We zitten veilig te wachten op een droge plaats, en filosoferen over de wereld om ons heen die richting vrijgoud gaat, aan de hand van allerhande dagelijks nieuws en gebeurtenissen.

Laten we afschoppen met een link naar de vrijgoud wiki.
Eventually there will be an awakening, a balancing of the scales and a bill to be paid, and for that I hold gold - Jim Sinclair
User avatar
Administrator
Site Admin
Posts: 50
Joined: 03 Oct 2011, 10:44
Contact:

John Williams: US Stuck in Recession--Hyperinflation Delayed

Post by Administrator »

Waar we ook al weer staan, volgens John Williams in een interview op Financial Sense Newshour. Gaan we dan toch eerst twee jaar van stagflatie zien?

Image
mp3 link Orginele interview pagina.
User avatar
Indiana Jones
Freegold Member
Posts: 4765
Joined: 05 Oct 2011, 16:00
Contact:

Hooimijt Oktober 2011 - Gaat de Euro het redden ?

Post by Indiana Jones »

Gaat de Euro het redden ?

Een vraag die velen bezig houdt en niet in de laatste plaats de spaarders.
Want een vallende Euro kan verwatering van spaargeld betekenen. Dat is één van de redenen waarom ik in goud spaar .... te weten fysiek goud. Niet dat het heel veel is, maar alle beetjes tellen :P

Iemand die er ernstige twijfels over heeft is Martin Armstrong
Image
http://www.send2web.com/files/Rise%20an ... 1-2011.pdf

Zoals ik het lees, schrijft hij heel kort samengevat hetvolgende:

- De schuldstapeling is veroorzaakt door politieke onnozelheid, onhandgheid en onwetendheid. Het volk mag daarvoor zoals altijd opdraaien;

- Duitsland blijft zich verzetten tegen het eindeloos garanderen van schulden die gemaakt zijn door Europese Middellandse Zee landen (club-MED). De Duitsers hebben wat dat aangaat volgens Armstrong een trauma opgelopen. Ze weten wat hyperinflatie is (jaren '30 vorige eeuw) en ze weten ook wat het is om schulden van anderen te betalen. Immers, volgens Armstrong hebben de West Duitsers na de 2e wereldoorlog alle veroorzaakte schade aan Europa terug moeten betalen. Aangezien Oostenrijk hier nauwelijks in participeerde (terwijl Oostenrijk Duits partner was tijdens WOII) en Oost Duitsland het al helemaal liet afweten, moest het West Duitse volk dus voor het volle bedrag opdraaien.
Begin jaren '70 van de vorige eeuw zijn de laatste schuld tranches ingelost. Enig voordeel is, dat West Duitsland 30 jaar lang de kans heeft gekregen .... terwijl de Grieken volledig voor het blok zijn gezet. Iets dat het Duitse volk na WOI ook is overkomen en wat dus geleid heeft tot de opkomst van Hitler en WOII;

- De club MED landen zijn vóór Euro introductie altijd gewend geweest om hun valuta de devalueren als de schuldenberg te hoog werd .... tsjah, ook een manier van schuldsanering. Na introductie van de Euro en 1:1-schuldwaarderings-omzetting van hun schulden in die Euro, kon dat niet meer ..... sterker nog, doordat de Euro ten opzichte van de USD sterk in waarde toenam, verdubbelde feitelijk de schuldenlast van de club-MED ..... terwijl ze dat met hun oude valuta altijd konden halveren;

- En .... Armstrong schrijft er nog iets heel wezenlijks bij, een wezenlijk verschil tussen de Euro EN de Dollar.
Tijdens de introductie van de USD werden de schulden van de destijds onafhankelijke staten met ieder hun onafhankelijke dollar middels een economische formule omgezet in US Treasury Debt (USTB). Dat kwam voor zwakke staten onvoordelig uit en voor sterke staten juist voordelig. Vanaf DAT moment konden staten en steden zich NIET meer middels USTB financieren.
De nieuwe Staatschulden van b.v. Florida, California etc. werden State Debt (lagere overheid schuld tegen een hogere rente dan de USTB). De Steden moesten vanaf toen OOK hun eigen schuld financieren en dat werden dus nóg lagere overheidschulden (Municipal Debt) tegen nóg hogere rente.
Zo kan in de VS dus een Staat of een Stad failliet gaan, zonder dat dit de USD raakt.


Europa heeft dus nagelaten om de oude schulden van de toetredende Eurolanden via Eurodebt in 2000 te saneren. Daarnaast konden landen en steden ook nog eens schuld uitgeven die (weliswaar tegen hogere rente)allemaal in een zelfde rangorde lagen, namelijk Euroschuld. Gaat het dus mis met de oude schulden EN / OF de nieuwe schulden, dan komt direct de Euro in gevaar. Sterker nog ...... banken die overheids-dollar schulden in handen hebben, kunnen slechts USTB in onderpand bij de FEd leggen. Banken die Griekse overheidschulden in handen hebben kunnen dat ook zo bij de ECB doen, terwijl dat in de VS (met bijvoorbeeld Californische schuld) nooit gekund had.

Dát is met name HET grote probleem van de Euro, terwijl de Dollar dat probleem niet kent. De enige oplossing is volgens Armstrong, om snel alle schulden marktconform (en dus niet tegen een statisch percentage), alsnog tot Eurobonds te verpakken. Hierdoor komen club-MED landen slechter uit dan de sterkere Noordelijke landen, maar dat is dan ook eigen schuld - dikke bult. Alle nieuwe schulden zouden volgens Armstrong net zo gerangschikt moeten worden als dat thans in de VS het geval is.
Dusdoende worden club-MED landen, voor hun gulle overheidshandjes, direct gestraft door de markt met hogere rentepercentages. De Markt dwingt dan als het ware austeriteit af aan deze landen.

==============================

Hoe het thans gaat lezen we iedere dag in de media:

-Week-na-week crisis overleg op Europees niveau;

-Iedere week weer een roep om het Europees Stabiliteits Fonds (ESF) maar weer verder te verhogen;

- Iedere week stakingen- en rellen in club MED landen, terwijl de aversie tegen Europa groeit;

- Een Griekse overheid die stiekum haar nieuwe korte schuld aan haar eigen commerciële Griekse banken gedwongen verkoopt, waarna die banken deze schulden als onderpand bij de ECB neerleggen. Dusdoende financiert de ECB alsnog nieuwe Griekse schulden en mag het ESF de oude schulden saneren.

In de VS, zo schrijft Armstrong, kunnen banken geen staatschuld als onderpand aan de FED aanbieden, want dat kan daar alleen met US Treasury Bonds.

Aangezien dat dus in Europa allemaal niet geregeld is, kan Griekenland (stiekum) fluitend verder en is het feitelijk alsof achter de gordijnen de Drachme nog steeds bestaat ..... en de Lire, en de Peseta, en de Escudo .....

=================================

Wat ik hieruit denk te kunnen concluderen:
- De VS is er qua schuldenberg slechter aan toe dan Europa, maar de oorspronkelijke opzet van de Euro zit slechter in elkaar dan die van de Dollar;
Doordat de USD de back-up heeft van WereldHandelsValuta, zijn grote (gedwongen) beleggers niet zo maar in staat om afscheid te nemen van de USD. Een speedboot kun je snel keren, maar een supertanker op een andere koers laveren gaat niet zo snel;

Door bovenstaande 2 elementen denk ik dat de markt thans de Euro sneller over de klif dreigt te duwen dan de Dollar.

grtz. Indy
Last edited by Indiana Jones on 06 Oct 2011, 12:12, edited 1 time in total.
Everything that needs to be said has already been said.
But since no one was listening, everything must be said again.
User avatar
Administrator
Site Admin
Posts: 50
Joined: 03 Oct 2011, 10:44
Contact:

FOFOA RPG Update #4

Post by Administrator »

Een FOFOA update over de Referece Price Gold, deel 4.

Image
Referece Price Gold, deel 4
User avatar
Indiana Jones
Freegold Member
Posts: 4765
Joined: 05 Oct 2011, 16:00
Contact:

Mainstreet versus Wallstreet

Post by Indiana Jones »

Eindelijk gaan de Amerikaanse media dan toch de volksprotesten op Wallstreet oppakken. Wat begon met protesten van enkele 100-den teleurgestelde Amerikanen in WallStreet, waarin de politie nog kon ingrijpen, gaat zich inmiddels over de Verenigde Staten verspreiden en krijgt steun van de Vakbonden.

Eigenlijk vreemd dat de kleinste protesten in Europa al direct in de Amerikaanse Media werden uitvergroot terwijl protesten in eigen land geen aandacht kregen. Misschien wel een teken aan de wand, hoezeer OOK de Amerikaanse Media onder invloed staan van de grote financiële instellingen.

En misschien is het ook wel zo, dat de grootste druk op een systeem, de druk van binnenuit is. Uiteindelijk is het toch het eigen volk dat beslist of ze het nog langer pikt ... of niet. Op de voormalig USSR is enorm veel druk van buitenaf geweest, maar het is toch het volk ZELF geweest dat de USSR heeft kunnen laten vallen.

In de jaren '80 zwollen de protesten in Leipzich (voormalig DDR) almaar aan, totdat de toenmalige president van de DDR (Erich Honecker) zijn grip op het volk verloor. De 'Nationale Storm' was out of the box en leidde op 9 november 1989 tot de val van 'De Muur' en kort daarop tot de val van de USSR.

Het volk zal 'Het Land' NOOIT laten vallen, maar het is 'Het Systeem' dat het land regeert waartegen men zich verzet.
In de voormalige USSR verzette het volk zich tegen de almacht vanuit het Kremlin, in de VS verzet men zich tegen de almacht vanuit WallStreet.

===========================

(onderstaand artikel uit http://www.jsmineset.com/)

Unions endorse, will join Occupy Wall Street protests
By Jason Kessler and Michael Martinez, CNN
updated 10:23 AM EST, Wed October 5, 2011

New York (CNN) — As the Occupy Wall Street protesters rally for a third week, social media sites such as Twitter seem to be spurring similar protests in other cities.

A Twitter account called Occupy Boston mentions a citywide college walkout there Wednesday.

Meanwhile, the Massachusetts Nurses Association says hundreds of the city’s nurses will rally with the Occupy Boston protesters on Wednesday. The association says the protest will be part of the opening day activities for a national nursing convention in Boston.

http://edition.cnn.com/2011/10/05/polit ... ?hpt=hp_t1
Everything that needs to be said has already been said.
But since no one was listening, everything must be said again.
User avatar
doubleyou
Gold Member
Posts: 1685
Joined: 05 Oct 2011, 22:25

Eerste overpeinzing Freegold site

Post by doubleyou »

...
Freegold. Vrijgoud.
Vrij. Goud. Inhoud.
Nieuwe website geboren.
Nieuwe uitkijktoren.

Heel mooi plaatje.
Een nice extraatje.
Een slingerend houten pad.
Met 'n knipoog : weg uit fiat.

Wuivend gouden koren.
Mij kan dat alvast bekoren.
Het goudgele graan.
Staat te blinken. Zelfvoldaan.

Ik wil nu niet langer storen.
Dus tot wederhoren.

doubleyou
"Feeling good, safe and prepared for the future with my own created Central Bank" (doubleyou)
User avatar
doubleyou
Gold Member
Posts: 1685
Joined: 05 Oct 2011, 22:25

Goudwaardering Start Hooimijt Oktober 2011

Post by doubleyou »

06 oktober 2011

OUNCE GOUD :
1228 €
1650 $

1 € = 1,3435 $

Bron : http://www.24hgold.com/english/gold_sil ... money=Euro

Kwestie van later de vergelijking nog eens te kunnen maken.
Ook al is de prijs al 10 jaar aan het stijgen.
De gedachte moet zijn : een gram is een gram, een latje is een latje, een kilo is een kilo.
Waar het om draait bij freegold is vooral : Koopkrachtbehoud !
"Feeling good, safe and prepared for the future with my own created Central Bank" (doubleyou)
User avatar
Indiana Jones
Freegold Member
Posts: 4765
Joined: 05 Oct 2011, 16:00
Contact:

Financial Meltdown binnen 2 á 3 weken ?

Post by Indiana Jones »

Zerohedge: http://www.zerohedge.com/

BBC Does It Again: "In The Absence Of A Credible Plan We Will Have A Global Financial Meltdown In Two To Three Weeks" - IMF Advisor

Submitted by Tyler Durden on 10/06/2011 - 16:40 Bad Bank CDS China Counterparties Credit Default Swaps default France Germany International Monetary Fund Ireland Japan Meltdown Morgan Stanley Newspaper Reuters Sovereign Debt United Kingdom.

A week after the BBC exploded Alessio Rastani to the stage, it has just done it all over again. In an interview with IMF advisor Robert Shapiro, the bailout expert has pretty much said what, once again, is on everyone's mind: "If they can not address [the financial crisis] in a credible way I believe within perhaps 2 to 3 weeks we will have a meltdown in sovereign debt which will produce a meltdown across the European banking system. We are not just talking about a relatively small Belgian bank, we are talking about the largest banks in the world, the largest banks in Germany, the largest banks in France, that will spread to the United Kingdom, it will spread everywhere because the global financial system is so interconnected. All those banks are counterparties to every significant bank in the United States, and in Britain, and in Japan, and around the world. This would be a crisis that would be in my view more serrious than the crisis in 2008.... What we don't know the state of credit default swaps held by banks against sovereign debt and against European banks, nor do we know the state of CDS held by British banks, nor are we certain of how certain the exposure of British banks is to the Ireland sovereign debt problems."
Everything that needs to be said has already been said.
But since no one was listening, everything must be said again.
User avatar
Indiana Jones
Freegold Member
Posts: 4765
Joined: 05 Oct 2011, 16:00
Contact:

Re: Goudwaardering Start Hooimijt Oktober 2011

Post by Indiana Jones »

doubleyou wrote:06 oktober 2011

OUNCE GOUD :
1228 €
1650 $

1 € = 1,3435 $

Bron : http://www.24hgold.com/english/gold_sil ... money=Euro

Kwestie van later de vergelijking nog eens te kunnen maken.
Ook al is de prijs al 10 jaar aan het stijgen.
De gedachte moet zijn : een gram is een gram, een latje is een latje, een kilo is een kilo.
Waar het om draait bij freegold is vooral : Koopkrachtbehoud !
Maar dan FYSIEK goud, want alleen fysiek goud kent geen fractional reserve uitgifte systeem (wat papiergoud WEL kent) en aan goud zit geen schuld.

Op dit moment bepaalt fiatgeld de prijs van goud nog ...... op het moment waarop fysiekgoud de prijs van fiatgeld bepaalt, hebben we freegold ...... :D
Everything that needs to be said has already been said.
But since no one was listening, everything must be said again.
User avatar
doubleyou
Gold Member
Posts: 1685
Joined: 05 Oct 2011, 22:25

Re: Goudwaardering Start Hooimijt Oktober 2011

Post by doubleyou »

Indiana Jones wrote:Maar dan FYSIEK goud, want alleen fysiek goud kent geen fractional reserve uitgifte systeem (wat papiergoud WEL kent) en aan goud zit geen schuld.

Op dit moment bepaalt fiatgeld de prijs van goud nog ...... op het moment waarop fysiekgoud de prijs van fiatgeld bepaalt, hebben we freegold ...... :D
Yep, completely correct.
Misschien nuttig dat we hier inderdaad in het begin van de draad een aantal vaststellingen die wij, elk op zich, in zijn/haar zienswijze al gemaakt hebben, eens op een rijtje moeten zetten.
Of toch wat kernzinnen.

Bon, ik kruip erin. Goedenacht.
"Feeling good, safe and prepared for the future with my own created Central Bank" (doubleyou)
Post Reply