Page 1 of 6

Hooimijt Mei 2017

Posted: 01 May 2017, 14:42
by Rasta

Re: Hooimijt Mei 2027

Posted: 01 May 2017, 15:01
by Indiana Jones
Om met iets leuks in de nieuwe draad te beginnen:

Franse presidentskandidaat Macron vindt dat EU 'drastisch' moet hervormen
De sociaal-liberale favoriet bij de Franse presidentsverkiezingen, Emmanuel Macron, vindt dat de Europese Unie (EU) drastisch moet hervormen.
Zo niet, dan moet Frankrijk rekening houden met het vooruitzicht van een 'Frexit', het verlaten van de EU, vertelt de pro-EU-kandidaat maandag tegen BBC.

Macron zegt dat hij nog steeds vindt dat de EU belangrijk is voor Frankrijk. "Maar tegelijkertijd moeten we naar onze mensen luisteren die extreem boos zijn, en vinden dat de EU in deze staat niet meer houdbaar is." De presidentskandidaat zegt bovendien dat het "verraad" zou zijn als hij de EU in de huidige staat als president zou laten functioneren.

=================================================

Vraag is, wat Macron onder hervormen verstaat:
- nóg meer Europese integratie ten faveure van Frankrijk ?
Immers .... Frans begrotingstekort blijft maar te hoog (3.4% in 2016), pensioenleeftijd blijft maar te laag (62 en pas in 2023 67), hervorming cq privatisering staatsbelangen in Franse blijft maar achter (Air France, Peugeot/Citr, etc.etc.), Franse landbouw & veeteelt slokken hopen EU subsidies op, energiebedrijven doen nog weinig aan groene stroom opwekking) .....
Dus 'hervormen' ..... wat dan ? .... in ieder geval géén Franse hervormingen, eerder een socialistischer EU waaraan de 'rijke' landen nóg meer kunnen bijdragen :?

Re: Hooimijt Mei 2027

Posted: 01 May 2017, 21:35
by Indiana Jones
Nu weer een test van de onderkant ..... wederom ook hier geprikt, maar niet gepiept :)

Re: Hooimijt Mei 2027

Posted: 02 May 2017, 11:58
by Gwyde
Indiana Jones wrote: 01 May 2017, 15:01 Om met iets leuks in de nieuwe draad te beginnen:

Franse presidentskandidaat Macron vindt dat EU 'drastisch' moet hervormen
De sociaal-liberale favoriet bij de Franse presidentsverkiezingen, Emmanuel Macron, vindt dat de Europese Unie (EU) drastisch moet hervormen.
(...)
De europese commissarissen die de EC leiden, vinden zelf ook dat hervormingen nodig zijn. Zo is er nog steeds één EC commissaris per lidstaat (Julian King zal de laatste commissaris zijn voor het VK). Dat brengt een versnipperd bestuur mee. De bevoegdheden zijn ook een lappendeken. De besluitvorming gaat voor alle cruciale zaken via de Europese Raad waarin de regeringsleiders van de lidstaten het laatste woord hebben. Voor punten die op specifieke beleidsdomeinen betrekking hebben, wordt de beslissing voorbereid door een 'werkgroep' van ministers bevoegd voor dit domein van alle lidstaten.

Sinds de uitbreiding, eerst tot 25, vervolgens tot 27 (BG, RO) en 28 (HR) lidstaten wordt de besluitvorming stroever. Met name voor het asielbeleid is het onmogelijk om de lidstaten op één lijn te krijgen.

Binnen elk land zijn er winners en verliezers. Als consument is iedereen winnaar: vlot verkeer binnen de EU, weggevallen wisselkosten in de eurozone, kosteloos betalingsverkeer, gereduceerde en spoedig wegvallende roamingkosten. Als producent liggen de kaarten moeilijker: exportgerichte nijverheden zien hun markt fors groeien: meer afzet en tewerkstelling. Wie produceert voor de lokale markt moet eerder beducht zijn voor de concurrentie van andere lidstaten.

De sterk uiteenlopende fiscaliteit en kosten voor sociale zekerheid zorgt voor een ongelijke concurrentie. Maar dat moeten we eerder onze eigen regeringen verwijten dan de EU. In de multinationale en geglobaliseerde bedrijven is de vervreemding en de loonkloof tussen de top en de basis steeds opgelopen en zijn ook de belangen meestal diametraal tegenovergesteld. Het is evident dat de regeringen van de kleinere lidstaten daar hoegenaamd geen vat op hebben. Dat geldt meestal ook voor de grote lidstaten, alhoewel hun regeringsleiders dat stellig ontkennen. Een sterk en competent europees beleid kan hier wel sterk op wegen.

De geglobaliseerde bedrijven hebben dus baat bij een zwakke EU die kreunt onder de interne tegenstellingen en twisten, maar wel stand houdt: anders vallen hun schaalvoordelen immers weg.

Re: Hooimijt Mei 2027

Posted: 02 May 2017, 20:42
by doubleyou
De nieuwe maand start met een prachtige nieuwe foto.

Voor de italiaanse luchtvaartmaatschappij is er opnieuw een andere, niet zo prachtige realiteit.
Look at the bond price.

https://www.bloomberg.com/news/articles ... ound-fails

Re: Hooimijt Mei 2027

Posted: 02 May 2017, 21:26
by Spruitje
Inderdaad. Héél mooie foto.
Lijkt wel 'n veld dat hersteld is van graafwerken (loopgraven/pijpleiding) door de vele korenbloemen die in stroken door het veld lopen.
Goud eventjes onder de 37K€/kg.

Re: Hooimijt Mei 2027

Posted: 02 May 2017, 22:14
by doubleyou
Heeft Rasta zich vergist ?
Is de site gehackt ?
Of zitten we echt al in mei 2027 ? :lol: :lol: :lol:

Re: Hooimijt Mei 2017

Posted: 02 May 2017, 22:40
by Rasta
doubleyou wrote: 02 May 2017, 22:14 Heeft Rasta zich vergist ?
Is de site gehackt ?
Of zitten we echt al in mei 2027 ? :lol: :lol: :lol:
Een typo zal het wel zijn, in de haast gemaakt. Ik doe de titel bijwerken.

Re: Hooimijt Mei 2017

Posted: 04 May 2017, 09:34
by Leo3.14
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1.2968666

"Apple verdient 1.000 dollar per seconde, maar doet daar weinig mee"

Overnameke doen ?

Re: Hooimijt Mei 2017

Posted: 05 May 2017, 14:32
by Spruitje
Belgische regering ervaart de gevolgen van prijselasticiteit in realiteit.

Zouden de nummerplaat 'Smith' en de nummerplaat 'Wesson' nog beschikbaar zijn?
Anders mooi om naast elkaar op de oprit te zetten. :lol: