Page 1 of 9

Hooimijt december 2015

Posted: 01 Dec 2015, 01:09
by Spruitje

Re: Hooimijt december 2015

Posted: 01 Dec 2015, 10:42
by Indiana Jones
tsjah .... tijd ....Image

Re: Hooimijt december 2015

Posted: 01 Dec 2015, 16:05
by Spruitje
Heeft volgens onderzoeken veel te maken met de afname van het dopaminegehalte in ons lichaam en perceptie.

Ideetje..... Turkije in de eu

Posted: 01 Dec 2015, 16:48
by Dirkgold
Een moslim land in de eu....
Op voorwaarde dat alle moslims in de eu naar daar verhuizen.
Desnoods vragen we aan de chinezen om daar wat spook steden te bouwen..........
:shock: :lol:

Re: Hooimijt december 2015

Posted: 01 Dec 2015, 20:08
by Spruitje
Europese politici blijven maar verder doen met zaken die het merendeel van de Europeanen écht niet zien zitten.
Turkije bij Europa, visumplicht afschaffen, ...

Victor orban

Posted: 02 Dec 2015, 15:26
by Dirkgold
Hij lijkt meer te weten, spijtig dat hij geen namen noemt......

Re: Hooimijt december 2015

Posted: 02 Dec 2015, 17:43
by Indiana Jones
Het wordt spannend:

Gepubliceerd: 02 december 2015 16:17
Moskou verdenkt Erdogan persoonlijk van oliehandel met IS
http://www.nu.nl/buitenland/4175761/mos ... l-met.html

Rusland heeft harde beschuldigingen geuit aan het adres van de Turkse president Tayyip Recep Erdogan. Het Turkse staatshoofd en zijn familie zijn persoonlijk betrokken bij de illegale oliehandel met terreurbeweging Islamitische Staat, maakte het Russische ministerie van Defensie woensdag bekend.

Turkije is de grootste consument van IS-olie en Rusland heeft bewijs dat de Turkse leiders verbonden zijn aan die handel, aldus onderminister Anatoli Antonov.

Komende week komt Moskou met bewijzen naar buiten dat Turkije Islamitische Staat helpt, aldus het ministerie. Het zegt te beschikken over satellietbeelden van tankwagens die de Syrisch-Turkse grens oversteken.

Erdogan weersprak eerder al uitlatingen van de Russische president Vladimir Poetin dat IS geld verdient door olie te verkopen aan Turkije. Dinsdag zei hij ''af te treden als dat wordt bewezen''. Woensdag herhaalt hij deze woorden en noemt de uitspraken van Rusland laster.

Erdogan riep Poetin op hetzelfde te doen als hij zijn beschuldiging niet kan hardmaken.

=========================================

Hoe het precies zit kun je HIER in Nederlandse tekst lezen.
Dit artikeltje gaat al breed over facebook en ben benieuwd hoe de westerse politiek erop gaat reageren. Negeren ze het, dan verliest 'het westen' zijn laatste beetje geloofwaardigheid.
#####
-Bilal Erdogan spil in oliesmokkel ISIS
-Hele familie Erdogan betrokken
-Dochter Erdogan leidt medische zorg ISIS-gewonden
-Erdogan achter chemische false-flag aanval Damascus
http://time2wakeup.me/zoon-van-turkse-p ... cier-isis/Het paleis dat het centrum moet worden van het 2e Ottomaanse Rijk staat er al:

Re: Hooimijt december 2015

Posted: 02 Dec 2015, 18:36
by Spruitje
Gerobotiseerd beleggen: The rise of the machines.
Ook voor de kleine belegger...
Nederlandse robotbelegger wil België veroveren

Het Nederlandse Pritle is klaar om de Belgische markt voor geautomatiseerd vermogensbeheer te veroveren. Vanaf volgend jaar kunnen Belgische spaarders al vanaf 10 euro terecht bij de groep.

Wordt 2016 het jaar waarin de robots uw portemonnee veroveren? Geautomatiseerd vermogensbeheer, waarbij zogenaamde ‘robot-adviseurs’ kiezen hoe het geld van klanten het efficiëntst kan worden beheerd, is al een tijdje in opmars in ons land. Na de komst van pionier MeDirect lanceerden ook namen als Treetop of Fortuneo en Keytrade nieuwe initiatieven in online vermogensbeheer.
Vanaf begin volgend jaar komt daar een nieuwe ambitieuze uitdager bij: Pritle. De Nederlandse groep – ‘de naam betekent niets, hij klinkt gewoon mooi’ zegt oprichter Thomas Bunnik - kondigde woensdg aan dat het ook voet aan grond wil in België.
'Paar duizend klanten'

‘We rekenen hier toch op een paar duizend klanten,’ licht Bunnink zijn plannen toe. ‘In tegenstelling tot de geautomatiseerde vermogensbeheerders die er vandaag al zijn willen we zo laagdrempelig mogelijk zijn. Vaak kunnen is de minimuminleg bij die bestaande spelers enkele duizenden euro’s. Bij ons ligt de drempel op 10 euro.’
Wat heeft Pritle te bieden voor dat geld? Klanten kunnen zich op Pritle een beleggingsdoel voor ogen stellen dat ze binnen een vooraf bepaalde tijd moeten halen. Denk daarbij aan pensioensparen, maar even goed kan je geld opzij zetten om binnen twintig jaar een wereldreis te maken, of om de studies van je kinderen te helpen financieren. Jaarlijks rekent Pritle klanten 0,5 procent aan beheerskosten aan voor vermogens onder de 250.000 euro. Daarnaast komen nog 0,2 procent aan commissies voor de fondsen waarin Pritle investeert.
Indexfondsen

Pritle belegt de vermogens van zijn klanten via een geautomatiseerd systeem voornamelijk in indexfondsen van grote spelers zoals BlackRock, Vanguard of StateStreet. ‘Klanten kunnen via onze site controleren hoe hun portefeuille evolueert. Blijken de returns af te wijken van het traject dat op voorhand werd uitgestippeld, dan worden ze daarvan via alerts op de hoogte gebracht, en kunnen ze eventueel bijstorten,’ geeft Bunnik mee. ‘Bovendien zal Pritle de beleggingsrisico’s beginnen afbouwen naarmate de einddatum van een bepaald project nadert. De klant hoeft dus niet om te kijken naar het beheer van zijn portefeuille.’
In Nederland wierp dat businessmodel al vruchten af. ‘Sinds oktober zijn we in Nederland actief onder de merknaam Pritle, nadat we eerst de onlinevermogensbeheerder Fundix hadden overgenomen,’ legt Bunnik uit, die zelf eerst jaren ervaring heeft opgedaan in de fondsentak van de bankgroep ABN AMRO. ‘Sindsdien zijn we uitgegroeid tot op een na grootste geautomatiseerde vermogensbeheerder van Europa. Enkel het Britse Nutmeg is ons voorlopig nog voor.’
Bron: De Tijd

Re: Hooimijt december 2015

Posted: 02 Dec 2015, 19:59
by doubleyou
Die horde van 1000 EUR.
We blijven die van 2 kanten zien.
Hoe dikwijls nog ?

Re: Hooimijt december 2015

Posted: 02 Dec 2015, 20:30
by Indiana Jones
doubleyou wrote:Die horde van 1000 EUR.
We blijven die van 2 kanten zien.
Hoe dikwijls nog ?
Tot de euro naar de zuidpool gaat, dan zien we de eur.1000/troy ounce ergens diep beneden liggen.
Tenzij de europrijs uit het zicht verdwijnt .... want dan ga jij hem weer in BEF zien en ik in GLD of iets dergelijks :lol:
Daarom hou ik mijn -op maat gebrachte- potje fysiek aan en doe dat ook niet weg :mrgreen: