Hooimijt november 2013

Dutch language haystack
Post Reply

User avatar
Indiana Jones
Freegold Member
Posts: 4765
Joined: 05 Oct 2011, 16:00
Contact:

Re: Hooimijt november 2013

Post by Indiana Jones »

Posted on November 2, 2013 by Martin Armstrong

Gold – Down & Dirty

Gold is in a bearish trend. Despite everything the gold promoters have told you, gold just is not responding the way they have been predicting or should I say promoting.
http://armstrongeconomics.com/2013/11/0 ... own-dirty/
Everything that needs to be said has already been said.
But since no one was listening, everything must be said again.

User avatar
Obi-Wan
Platinum Member
Posts: 611
Joined: 06 Oct 2011, 21:25

Re: Hooimijt november 2013

Post by Obi-Wan »

Van Marketupdate...

De man met de klak die van de vergaderingaandeelhouders Fortis...

Patience. Use the force. Think.

User avatar
Gwyde
Platinum Member
Posts: 576
Joined: 19 Oct 2011, 23:49
Contact:

Fractional gold

Post by Gwyde »

Paper gold supply will dry up and holders will be cash settled before a gold price reset.

http://kingworldnews.com/kingworldnews/ ... 3A2013.mp3

User avatar
doubleyou
Gold Member
Posts: 1685
Joined: 05 Oct 2011, 22:25

Re: Hooimijt november 2013

Post by doubleyou »

.
Héél goede column van Roy Martens heden 3 november.

http://www.edelmetaal-info.nl/2013/11/w ... se-roy-42/

Over boetes, over schandalen, over bail-ins, over banken, over slechte kredieten, over BTW-wijziging in Duitsland bij aankoop van zilver vanaf 2014, en nog veel meer...ook over :

Goud-Zilver

Afgelopen week ondervonden we opnieuw de kracht van het grote geld in de edelmetaalarena. Alles leek in stelling te zijn gebracht voor een fikse uitbraak (vooral in zilver) maar te elfder ure werd er aan de noodrem gehangen en werd alles met kracht omlaag gestuurd.

Ongetwijfeld zullen er steeds meer zwakke handjes zijn die de moed opgeven en de pijp aan Maarten geven, immers tegen het grote geld valt toch niet op te boksen, of wel ? Wat de meesten niet begrijpen is dat de belangen enorm zijn en dat echt alles uit de kast zal worden gehaald om het zo lang mogelijk te rekken. Het is een vaststaand feit dat al het goud dat er is vele malen is uitgeleend en dat er op dezelfde ounce goud waarschijnlijk meer dan 100 claims van eigendom lopen. Zolang niet iedereen tegelijk zijn goud opvraagt kan het carrousel blijven draaien en blijft het piramide spel actief.

Maar daar zit hem nu net de clou, steeds meer mensen willen fysiek goud ontvangen en dan vooral de Aziaat. Nu denken de westerlingen nog altijd dat ze te maken hebben met een stelletje wilden die in hun ogen een lachwekkende aandacht en waarde hechten aan blinkende dingen, goud en nu ook zilver. Wat ze vergeten is dat de Oosterse beschaving decennia geleden ver voorop liep, toen ze hier nog in berenvelletjes rond renden was de Oosterse beschaving al verfijnd. Door de industriële revolutie nam het Westen een voorspong en ontstond de arrogantie dat ze het beter wisten dan iedereen. Inmiddels zijn de bakens echter weer verschoven en wordt de toon meer en meer aangegeven door het Oosten.

Een chapeau in dit spel der grote machten verdient in mijn ogen Rusland, zij wisten de wisseling van de wacht op tijd te zien en maken daar dankbaar gebruik van. Rusland is van plan zich meer en meer op te werpen als de tegenhanger van de VS en partner van China. In 2012 is Rusland al geklommen naar de 4-de plek van goud producerende landen en er zijn nog ontelbare onontgonnen gebieden die wachten op onderzoek. Rusland produceert op dit moment ongeveer 250 ton goud per jaar en de verwachting is dat de productie dit jaar verder zal stijgen waarmee ze de VS als producent van de 3-de plek zullen stoten. Ondanks deze productie is Rusland een van de grotere kopers van fysiek goud op de wereldmarkt en is de officiële voorraad van 443 ton in 2007 inmiddels gestegen naar ruim boven de 1.000 ton.

Naast Rusland is ook Turkije een van de landen die gestaag goud blijft inslaan en heeft haar officiële voorraad in september uitgebreid tot ruim 490 ton. De inkopen van China en India blijven echter nog steeds op ongekende hoogte staan, elke daling in de papieren goudprijs wordt aangegrepen om de voorraden extra aan te vullen. In september werd er door China opnieuw meer dan 109 ton goud ingekocht via Hong Kong zodat ze op koers blijven om India te passeren als grootste goudkoper.

Dat de vraag naar fysiek goud ongekend hoog blijft blijkt tevens uit de gegevens van de US mint dat in september meer dan 13.000 American Gold Eagles werden verkocht waarmee het totaal voor de eerste 10 maanden neerkomt op 752.500 ounces. De verkoop van Silver Eagles is gestegen naar 39.175.000 ounces tot aan 1 november.

Naast deze vraag blijkt dat de vraag naar edelmetaal uit het Midden Oosten inmiddels eveneens historische hoogtes heeft bereikt, de afgelopen jaren is de vraag met 700 % gestegen! Ook de vraag naar munten van de Perth Mint in Australische kent een enorme stijging van 10% per maand. Tot 25 oktober werden er in oktober al 75.040 ounce munten gekocht tegen 68.488 in september, de record maand was echter april toen er 111.505 ounce munten werden verkocht.

Als je deze fysieke vraag bekijkt is het dus toch heel logisch en begrijpelijk dat de goudprijs sinds 2011 is gedaald, toch?? Hoe meer vraag hoe lager de prijs is toch de wetmatigheid van de vrije handel?

Een blinde kan zien dat hier iets niet klop,t dat hier zaken gebeuren die niet door de beugel kunnen maar waarvan wel dankbaar gebruik kan worden gemaakt door degenen die nog niets fysiek hebben gekocht. Als we constateren dat de bankensector grootschalige manipulatie pleegt in de rente tarieven; Libor, euribor, in de hypothekenmarkt (Sub-prime), de valutahandel dan zullen ze ongetwijfeld ook frauderen in de edelmetalen. Dat de toezichthouders (CFTC) geen bewijzen vinden is derhalve niet alleen lachwekkend maar vooral verontrustend omdat je weet dat het dan gelegaliseerd is en dus door overheden gestuurd is.

De uitwerking van deze grote fysieke aankopen heeft zijn weerslag op de LBMA ( List Bedrog Met Aurum) en de COMEX (Crimex) daar de voorraden hier als sneeuw voor de zon smelten. We zagen vorige week al dat er een gestage stroom van goud vanuit de LBMA naar Zwitserland gaat voor omsmelting en export naar Azië. Deze week zien we dat de voorraden op de COMEX op een zeer laag niveau zijn aangekomen terwijl de grootste leveringsmaand van het jaar, december, nog moet komen.
De totale voorraad van de Comex is gedaald naar 7.153.826,881 ounces echter daarvan zijn 6.495.283,836 van de eligible categorie of te wel eigendom van klanten. Er is dus slechts 658.443,045 beschikbaar in de registered categorie, de voorraad van de 5 dealers waarvan JP Morgan en Scotia Mocatta de grootste 2 zijn.

Er moet dus op de een of andere manier goud bijkomen wil het eind van het jaar niet op een default uitlopen. In December staan er nu 205.564 goud future contracten uit die elk 100 ounce vertegenwoordigen.
205.564 x 100 = 205.564.000 ounces terwijl er maar 658.443 beschikbaar zijn!!!

Het einde van dit jaar zou dus wel eens uitermate spannend kunnen worden en de banken zullen zeer waarschijnlijk alles uit de kast halen om de goudprijs voor die tijd (nog meer) geweld aan te doen.
"Feeling good, safe and prepared for the future with my own created Central Bank" (doubleyou)

User avatar
Spruitje
Freegold Member
Posts: 2493
Joined: 19 Oct 2011, 01:34

Re: Hooimijt november 2013

Post by Spruitje »

Zoals her-en-der al te lezen was na de Duitse verkiezingen zal blijken dat het daar ook niet goed gaat.

Duitse economie dreigt te stagneren
Study while others are sleeping; work while others are loafing; prepare while others are playing; and dream while others are wishing.
- William Arthur Ward -

User avatar
Spruitje
Freegold Member
Posts: 2493
Joined: 19 Oct 2011, 01:34

Re: Hooimijt november 2013

Post by Spruitje »

Spruitje wrote:Zoals her-en-der al te lezen was na de Duitse verkiezingen zal blijken dat het daar ook niet goed gaat.

Duitse economie dreigt te stagneren
In de VS zijn dan weer hoogst onwaarschijnlijke goede cijfers. :shock:

AB Inbev betaalt ook belastingen: cero punto cero cero cero cuatro por ciento

Armstong maakt in z'n artikel, Commodities Trade Differently & Always Have een belofte:

...Cyclical analysis is all about defining WHEN such events will take place. Price is entirely a different aspect.
The burst is just that – a rally that appears to come from nowhere playing catch-up because EVERYTHING has an international value.
This will be laid out in our upcoming special report on gold to nail down that timing.
Study while others are sleeping; work while others are loafing; prepare while others are playing; and dream while others are wishing.
- William Arthur Ward -

cavajo
Platinum Member
Posts: 884
Joined: 19 Oct 2011, 21:42

Re: Hooimijt november 2013

Post by cavajo »

Spruitje wrote:
Spruitje wrote:Zoals her-en-der al te lezen was na de Duitse verkiezingen zal blijken dat het daar ook niet goed gaat.

Duitse economie dreigt te stagneren
In de VS zijn dan weer hoogst onwaarschijnlijke goede cijfers. :shock:

AB Inbev betaalt ook belastingen: cero punto cero cero cero cuatro por ciento
Kan er in komen hoor,
maar als AB Inbev ( al lang niet meer " Stella Artois " ) waar we ( soms ) trots op zijn, al niet teveel multinationals in onze landsgrens....
zijn schuppe afkuist en zijn hoofdzetel verplaatst... emme cero cero cero tot in het oneindige ( dat nog minder is dan het huidige... ).

Er worden een " pak " heffingen aan Vadertje Staat betaald die men gemakshalve graag vergeet !

Ik vind die " uitermate belachelijke kort-door-de-bocht-redenering " van PVDA een misleiding, goedkoop en bijdragend tot verzieking van ons maatschappijbeeld.

mvg,
Cavajo

User avatar
Paul
Platinum Member
Posts: 837
Joined: 10 Oct 2011, 16:27

Re: Hooimijt november 2013

Post by Paul »

PVDA = Pikken van de anderen
"Taxes are a barbaric relic of the past"

User avatar
Spruitje
Freegold Member
Posts: 2493
Joined: 19 Oct 2011, 01:34

Re: Hooimijt november 2013

Post by Spruitje »

Als je inderdaad sommige zaken eens doorlicht zie je inderdaad diverse andere belastingen waar Jan-met-de-pet dikwijls geen benul van heeft. "Belasting op drijfkrachtmotoren" bvb.
We komen weer bij de belasting op vensteroppervlakte terecht, niet Indy? :lol:
Study while others are sleeping; work while others are loafing; prepare while others are playing; and dream while others are wishing.
- William Arthur Ward -

Post Reply